tisdag 7 februari 2012

Skörd av citron

Trots att det är mitt i vintern var det dags att skörda citronen igår. (I år blev det bara en citron på trädet, men den har ganska många kart på gång. Hoppas att de sitter kvar och blir citroner.) Det var en helig stund att skörda den egna citronen. Den blev till citronsaft (eller juice, som de skulle sagt på Bali). Vi pressade citronen och var noga med att få med allt fruktkött. Detta hällde vi sedan i en tillbringare med en hel del vatten och sedan smakade vi av med socker. Det blir en helt ljuvlig dryck och ett perfekt sätt om man vill njuta av hela citronen. Eftersom jag inte vill att något ska gå till spillo av den egna citronen, så rev jag skalet och frös in det med. Årets enda citron måste tas till vara till fullo! Denna gång tog det ca 20 månader från blomma till skörd, så citroner är verkligen inget att odla för den som har brist på tålamod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar